Hvordan laver jeg en trykklar PDF?

By May 15, 2014Blog, InDesign, Tryksager

For at vi kan beskære dine tryksager optimalt, er det vigtigt, at du laver dine filer rigtigt fra starten. Til højre kan du se en illustration. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid meget velkommen til at ringe til os.

3mm3 mm til beskæring
Tillæg altid 3 mm ekstra på hver side af tryksagen, hele vejen rundt om den endelige størrelse. (Se illustrationen – alt det røde vil blive skåret væk) Princippet er det samme, om det er A4, A3 eller et helt tredje format.

CMYK
Sørg for at din tryksag altid ligger i CMYK farver og ikke RGB farver. Både i offset- og i digitaltryk trykkes i cmyk farver. Det betyder at din tryksag kan komme til at se anderledes ud i farverne, hvis ikke dette overholdes.

PANTONE
Indeholder din tryksag en Pantone farve, beder vi dig gøre os opmærksomme på dette. Så vi kan ramme den nøjagtige farve. Simpelt, skriv farve-værdien med i din bestlling.

Skæremærker
Skæremærker er altid en god ide, men sørg for at de ligger mellem det endelige format og de 3 mm der er lagt til (ligesom på illustrationen).

Filformat og opløsning
Det er muligt at levere tryksager i pdf, eps, ai, psd, indd, tiff og jpeg. Wordfiler (.doc) er også muligt, men kræver lidt mere håndtering. Billeder indsat i word mister kvaliteten, så venligst vedhæft billederne seperart.

Vi anbefaler altid 300 dpi billeder for det bedste resultat. Skal du have trykt storformat plakater eller bannere vil vi anbefale min. 150 dpi.

Levering af tryk-klar fil til tryk på stof
Filer til tryk på stofbannere skal gerne leveres med 2 cm til beskæring/linning. Filen skal ligge i CMYK-farver og skal leveres pdf, eps, tiff eller jpeg. Opløsning af de billeder der indgår i filerne, skal ligge i min. 300 dpi for at opnå det bedste resultat.

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at ringe til os.

Leave a Reply